دریافت نوبت 021-55325809 طراحی و توسعه وبسایت توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ رستار
موضوع مورد نظر خود را در کادر زیر وارد کنید

درمان درد با سوزن خشک

تیم تحریریه کلینیک سنایی
31 فروردین 1401
درمان درد با سوزن خشک

درمان درد با سوزن خشک چیست؟

درمان درد با سوزن خشک – سوزن خشک (درای نیدلینگ) تکنیکی است که فیزیوتراپیست ها برای درمان درد و اختلالات حرکتی استفاده می کنند. در این تکنیک از یک سوزن خشک، بدون دارو یا تزریق استفاده می شود که از طریق پوست به قسمت هایی از عضله وارد می شود. سایر اصطلاحاتی که معمولاً برای توصیف سوزن خشک استفاده می شود، عبارتند از: سوزن خشک نقطه تحریک پذیر و درمان دستی عضلانی.

روش سوزن خشک توسط پزشکان و برخی فیزیوتراپیست ها، متخصصان طب سوزنی، برخی از متخصصان کایروپراکتیک، برای درمان درد میوفاشیال انجام می شود. کلمه “میوفاشیال” از ریشه “میو” (که به ماهیچه اشاره دارد) و “فاشیا” (بافتی که ماهیچه را به هم متصل می کند) ساخته شده است.

دقت کنید که درای نیدلینگ طب سوزنی نیست، طب سوزنی بر اساس طب سنتی چینی و صرفا توسط متخصصین طب سوزنی انجام می شود. درای نیدلینگ بخشی از اصول طب مدرن غربی است و پشتوانه تحقیقاتی و علمی دارد.

درد، عملکرد طبیعی بدن را دچار اختلال می کند. تصور می شود که سوزن خشک، ارتباط مغز با ماهیچه ها را اصلاح می کند تا سیستم بدن به الگوی طبیعی خود برگردد.

نقطه تحریک پذیر چیست؟

نقطه تحریک پذیر یک نوار منقبض شده از ماهیچه اسکلتی است که در یک گروه عضلانی بزرگتر قرار گرفته است. نقاط تحریک پذیر ممکن است در  برابر  لمس حساس باشند و یا لمس نقطه تحریک پذیر ممکن است باعث درد در سایر قسمت های بدن شود. برخی مواقع در عضلات نقاط تحریک پذیر ایجاد میشود که این نقاط بسیار حساس هستند و هنگام لمس دردناک هستند.

در ضمن این نقاط اغلب منشا درد ارجاعی هستند (یا دردی که قسمت دیگری از بدن را تحت تاثیر قرار می دهد). پزشکان سوزن های نازک خشک را از طریق پوست به نقاط تحریک پذیر فشار می دهند. از این سوزن ها برای تحریک بافت استفاده می شود نه برای تزریق دارو.

بیمار ممکن است هنگام سوزن زدن احساسات متفاوتی را تجربه کند، درد عضلانی و انقباض عضلانی هنگام وارد کردن سوزن نشانه خوبی است. سوزن ها ممکن است بسته به نوع دردی که تحت درمان است و مدت زمان ابتلا به درد، به صورت عمیق یا سطحی، با مدت زمان کوتاه تر یا طولانی تر ، قرار داده شوند. مدت زمان کوتاهتر به این معنی است که سوزن برای چند ثانیه در عضله باقی می ماند، در حالی که دوره های طولانی تر می تواند به معنای 10 تا 15 دقیقه باشد.

سوزن خشک چه نوع دردی را درمان می کند؟

در مواردی که فیزیوتراپیست ها از سوزن خشک استفاده می کنند، معمولاً این درمان یکی از تکنیک هایی است که به عنوان  بخشی از یک برنامه درمانی جامع تر  انجام می شود.

فیزیوتراپیست ها از سوزن خشک برای آزاد کردن یا غیرفعال کردن نقاط تحریک پذیر برای تسکین درد یا بهبود دامنه حرکتی استفاده می کنند. تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که سوزن خشک کنترل درد را بهبود می‌بخشد، تنش عضلانی را کاهش می‌دهد و اختلالات عملکرد صفحات انتهایی حرکتی، محل‌هایی که تکانه‌های عصبی به عضلات منتقل می‌شوند را به شرایط نرمال برمیگرداند. این روش می تواند به تسریع بازگشت بیمار به برنامه توانبخشی فعال کمک کند.درمان درد با سوزن خشک

در این روش از چه نوع سوزنی استفاده می شود؟

سوزن خشک شامل یک سوزن رشته ای نازک است که به پوست نفوذ می کند و نقاط تحریک پذیر زیرین میوفاشیال و بافت های عضلانی و همبند را تحریک می کند. سوزن به فیزیوتراپیست اجازه می دهد تا بافت هایی را که به صورت دستی قابل لمس نیستند، هدف قرار دهد.

فیزیوتراپیست ها هنگام استفاده از روش سوزن خشک، از دستکش و تجهیزات حفاظت فردی مناسب استفاده می کنند، مطابق با اقدامات احتیاطی استاندارد، راهنمای پیشگیری از عفونت برای درمان های سرپایی، و استانداردهای OSHA. سوزن های استریل در یک جمع کننده وسایل تیز پزشکی دور ریخته می شوند.

چرا سوزن خشک؟

به عنوان بخشی از آموزش مقدماتی، فیزیوتراپیست ها در زمینه آناتومی و درمان درمانی بدن به خوبی آموزش دیده اند. فیزیوتراپیست هایی که روش سوزن خشک را انجام می دهند با کسب آموزش و مهارت های تکمیلی خاص، این دانش را تکمیل می کنند. هنگام تماس با فیزیوتراپیست برای درمان سوزن خشکی، حتماً در مورد تجربه و تحصیلات خاص آنها سؤال کنید.

سوزن خشک تقریباً همیشه به عنوان بخشی از یک برنامه کلی استفاده می شود که احتمالاً شامل نوعی ورزش، درمان دستی، گرما درمانی و نرمش است. سوزن خشک برای افزایش دامنه حرکتی استفاده می شود که ممکن است به دلیل گرفتگی عضلانی یا بافت اسکار محدود شده باشد. سوزن خشک می تواند در درمان موارد زیر به کار گرفته شود :

  • مشکلات مفصلی
  • مشکلات دیسک
  • تاندونیت
  • سردردهای میگرنی و تنشی
  • مشکلات فک و دهان (مانند اختلالات مفصل گیجگاهی فکی یا TMD)
  • اختلالات حرکتی مکرر (مانند سندرم تونل کارپال)
  • مشکلات ستون فقرات
  • درد لگن
  • گرفتگی عضلانی شبانه
  • درد فانتومی (ذهنی)
  • نورالژی پس از تبخال (درد به جا مانده از زونا)

چه کسانی نباید درمان درای نیدلینگ انجام دهند؟

  • خانم های باردار
  • افرادی که قادر به درک و پذیرفتن این پروسه درمانی نیستند
  • افرادی که از سوزن خیلی می ترسند

هر بیماری که در فکر استفاده از روش سوزن خشک است باید ابتدا با پزشک خود مشورت کند. این امر به ویژه در مورد افرادی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند و افرادی که به تازگی پس از جراحی بهبود یافته اند صادق است.

آیا درای نیدلینگ عوارضی دارد؟

بیشتر عوارض جانبی گزارش شده جزئی بوده اند و عبارتند از:

  • درد در طول یا بعد از درمان
  • خونریزی در محلی که سوزن به داخل فشار داده شده است
  • غش کردن
  • خستگی
  • کبودی

یک عارضه جانبی بسیار نادر ناشی از قرار دادن نادرست سوزن می تواند سوراخ شدن اندام اصلی باشد، مانند پنوموتوراکس (ورود هوا به پرده جنب) ناشی از سوراخ شدن ریه از طریق وارد کردن سوزن در قفسه سینه.

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *