دریافت نوبت 021-55325809 طراحی و توسعه وبسایت توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ رستار
موضوع مورد نظر خود را در کادر زیر وارد کنید

فیزیوتراپی برای درمان درد زانو

تیم تحریریه کلینیک سنایی
31 فروردین 1401
فیزیوتراپی برای درمان درد زانو

فیزیوتراپی برای برطرف کردن درد زانو

فیزیوتراپی برای درمان درد زانو – آیا زانوی شما آسیب دیده است؟ یا زانوی خود را جراحی کرده اید؟ یا به دلیل آرتروز دردناک و سفت است؟ در هر صورت، ممکن است گمان کنید به هیچ عنوان نباید روی پاهای خود بایستید و مفصل زانوی خود را به اطراف حرکت دهید. اما اغلب پزشک شما برای بازگرداندن قدرت و قرار گرفتنتان در مسیر بهبودی، به شما استفاده از فیزیوتراپی را توصیه می کند.

فیزیوتراپی یا همان طور که برخی افراد آن را توانبخشی می نامند، می تواند درد ماهیچه ها و مفاصل شما را کاهش دهد. شما با یک فیزیوتراپیست کار خواهید کرد، یک متخصص دارای مجوز که با استفاده از روش های محتلف در جهت تقویت عضلات و نیز بهبود شرایط حسی و حرکتی بدن شما به شما کمک می کند.

برخی از روش های مورد استفاده در فیزیوتراپی عبارتند از:

  • تمرینات کششی و ورزشی
  • یخ‌درمانی و گرما درمانی
  • ماساژ اولتراسوند
  • تحریک الکتریکی عصب یا ماهیچه

زمان انجام فیزیوتراپی بستگی به علت درد شما دارد. گاهی اوقات ، فیزیوتراپی به تنهایی مشکل شما را برطرف می کند و ممکن است نیازی به جراحی نداشته باشید.

اگر عمل جراحی انجام دهید، احتمالا پزشک حداقل چند هفته فیزیوتراپی برای کمک به روند بهبودی توصیه خواهد کرد.

در جلسه اول فیزیوتراپی چه اتفاقی می افتد؟

شما به دقت تحت معاینه فیزیوتراپی قرار خواهید گرفت تا یک برنامه درمانی مشخص برای شما طراحی شود. فیزیوتراپیست درباره راه‌های بازیابی توان قدرتی و حرکتی در پا و زانو بحث خواهند کرد تا بتوانید احساس بهتری پیدا کنید و به انجام فعالیت های مورد علاقه خود بازگردید.

برای آشنایی با بهترین کلینیک فیزیوتراپی می توانید روی کلمه لینک شده کلیک کنید.

در اولین ویزیت شما، درمانگر به پای شما نگاه می کند و می بیند که زانوی شما به چه شکل خم می شود، صاف می شود و حرکت می کند. فیزیوتراپیست همچنین بررسی خواهد کرد که آیا:

  • حفظ تعادل برای شما سخت است یا خیر
  • در زانوی خود احساس درد دارید یا خیر
  • هنگامی که ساق پای خود را به جلو و عقب حرکت می دهید، درد دارد یا خیر
  • ایستادن روی یک پا سخت است یا خیر
  • آیا ماهیچه های جلوی ران و عقب ران که زانو را حمایت می کنند ضعیف هستند یا خیر

برای تشخیص نقاط آسیب دیده‌ی شما، ممکن است فیزیوتراپیست از شما بخواهد که روی یک پا بپرید یا کمی روی تردمیل قدم بزنید. هم چنین ممکن است به شما توصیه کنند که از عصا، واکر یا پوشیدن کفش های مخصوص برای جلوگیری از افتادن در خانه در حین بهبودی استفاده کنید.

حتما مطالعه کنید: بهترین روش درمان پای پرانتزی

بعد از اولین جلسه 

پس از اولین جلسه شروع به کار کردن روی تقویت کردن ماهیچه‌های پای خود خواهید کرد، که بخشی از استرس را از زانوی شما می‌گیرد و درد شما را کاهش می‌دهد. درمانگر تمریناتی را به شما می دهد تا در خانه انجام دهید و به شما آموزش می دهد که چگونه آنها را به راحتی در خانه انجام دهید.

تمرینات قدرتی بخش کلیدی تمرین فیزیوتراپی است. به عنوان مثال، ممکن است لازم باشد برخی از این حرکات را انجام دهید:

  • دوران همسترینگ
  • شیب تک پا
  • پله‌آپ
  • بلند کردن مستقیم پا
  • اسکات روی دیوار
  • تمرینات تعادلی

در ابتدای کار معمولاً با چند مورد شروع می کنید و سپس با قوی تر شدن،  تمرین های بیشتری انجام می دهید. ممکن است لازم باشد وزنه هایی اضافه کنید تا ماهیچه هایتان سخت تر کار کنند.

اگر هر یک از حرکات برای شما دردناک است به درمانگر خود بگویید. ممکن است کمی ناراحتی داشته باشید، اما اگر درد زیادی احساس کردید دست از کار بکشید.

ممکن است بعد از درمان احساس انقباض یا درد داشته باشید، بنابراین از قبل برای استراحت برنامه ریزی کنید. از پزشک یا درمانگر خود بپرسید که چگونه از این درد خلاص شوید.

فیزیوتراپیست شما همچنین ممکن است از برق برای کمک به بهبود قدرت عضلات پا و حرکت زانو استفاده کند. این روشی است به نام “TENS” که مخفف تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست است.

فیزیوتراپیست تکه های چسبنده ای به نام الکترود را در قسمت جلوی ران و در بالای زانو قرار می دهند. یک سیم هر کدام از الکترودها را به دستگاه TENS متصل می کند. سپس آن را روشن می‌کنند، و وقتی این کار را می‌کنند، سیگنال‌های الکتریکی کوچک اعصاب عضله‌تان را تحریک می کنند. این کار جریان خون شما را افزایش می دهد و به کاهش درد کمک می کند.

چه مدت طول می کشد تا زانوی من بهتر شود؟

فیزیوتراپی برای درمان درد زانو – پزشک یا فیزیوتراپیست به شما خواهد گفت که چند وقت یکبار باید برای درمان مراجعه کنید. ممکن است چندین بار در هفته به مدت 6 هفته یا بیشتر باشد. تعداد جلسات بستگی به این دارد که زانوی شما چقدر درد می کند و اینکه آیا جراحی کرده اید یا خیر.

فیزیوتراپیست شما با پزشکتان در تماس خواهد بود و در مورد پیشرفت شما صحبت خواهد کرد. هر سه نفر با هم می‌توانید تصمیم بگیرید که چه زمانی برای کاهش تعداد جلسات آمادگی دارید.

منبع مقاله

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *